Rendszerüzemeltetés Nilfisk-Advanced Kft  

A Nilfiska világ vezető beszállítója a professzionális takarító termékeknek és szolgáltatásoknak. A Nilfisk és az Aptim kft-t együttműködésének az volt a célja, hogy erőforrást biztosítsunk az informatikai infrastruktúra üzemeltetéséhez. 

Rendszerüzemeltetés általánosságban 

A ticketing rendszer alapján az általános Microsoft infrastruktúrát érintő hibákat hárítottunk, el és az újonnan felmerült üzleti igényeket implementáltuk. Legfőképpen az alábbi területek adminisztrációjával foglalkoztunk. 

  • Active Directory általános feladatok, objektumok létrehozása, módosítása, törlése. Jogoslutságkezelés. 
  • Group Policy általános feladatok, új házirendek bevezetése, logon script-ek felszámolása, és GPO-ra transzformálása. 
  • DFS szerverek általános adminisztrációja, replikációs útvonalak felülvizsgálata. 
  • Nyomtató szerverek általános üzemeltetése, új szerverek üzembe helyezése. 
  • Alkalmazás szerverek általános üzemeltetése. 
  • System Center termékek használata 
  • System Center Operations Manager riasztások figyelése, proaktív beavatkozás 
  • System Center Configuration Manager patch management, riportolás 
  • System Center Virtual Machine Manager általános virtuális infrastruktúra adminisztrálása. 
  • Microsoft 365 általános adminisztratív teendők, felhasználók támogatása. 

Belső projektek támogatása 

Fájlszerver audit 

A belső projektek tekintetében részt vettünk egy fájlszerver audit projektben, amelynek keretében felülvizsgáltuk a fájlszerveren beállított jogosultságokat, majd konszolidáltuk azokat. A folyamat része volt az adott területek döntéshozóival közösen újratervezni, és egyeztetni a jogosultságokat, majd azokat beállítani. 

Információbiztonság növelése 

Ebben a belső projektben az adminisztratív felhasználók munkakörnyezetét auditáltuk, és konszolidáltuk. Az audit része volt az adminisztratív szerepkörrel bíró felhasználók azonosítása, majd az adminisztratív feladatokhoz dedikált felhasználói objektum létrehozása. Jogosultságok átterhelése, erősebb jelszó házirend, és kétfaktoros authentikáció bevezetése. 

A felhasználók biztonságossá tétele után, a munkakörnyezetet tettük biztonságosabbá. Minden felhasználó dedikált virtuális munkaállomást kapott, hogy az admin teendőit onnan végezhesse. Ezek a munkaállomások egy szigorúbb környezetben lettek létrehozva, például internetkapcsolat tiltva volt rajtuk. 

 

Ha felkeltettük érdeklődésed, kérd ingyenes konzultációnkat, vagy nézd meg egyéb projektjeinket a rendszerüzemeltetés témakörben itt.