Microsoft 365

Az M365 területen az előkészítés, a tervezés és kivitelezés mellett, annak üzemeltetését is támogatjuk. Elvégezzük az lokálisan tárolt adatok migrációját a felhőbe, illetve megteremtjük az előfeltételeket a sikeres projekthez.

Néhányat kiemelve: Active Directory Forest Functional Level emelése, vagy AD migráció, Exchange upgrade.

Intune esetében mérnökeink segítik az előkészítést, tervezést, implementálást és üzemeltetést. Az implementálás során vállaljuk a biztonságos környezet kialakítását, a GPO-k transzformálását Intune-ra, az alkalmazások terítésének kidolgozását, és a teljes Mobile device management élesítését.

Továbbá az Autoenrollment, és Autopilot megvalósítást. Hibrid infrastruktúra esetében a teljes MDM integrációt úgy, mint GPO, vagy SCCM-based Autoenrollment, SCCM co-management, tanúsítvány konnektor, és offline tartományhoz csatlakoztatás.

A Microsoft Cloud esetében foglalkozunk az IaaS, Saas, PaaS komponensekkel. E termékek tekintetében szintén a tervezéstől az üzemeltetésig elvet követjük.

A felhő alapú technológiák területén, a legnagyobb hangsúlyt az infrastruktúrára fektetjük, úgy, mint virtuális gépek vagy SQL adatbázisok. Gyakran találkozunk Azure bevezetési projektekkel, ahol a biztonságos környezet, az üzemeltetési megfontolások és a cloud adoption kerül előérbe.

Ezen projektek kapcsán kiemelt szerepet kap a földi infrastruktúra felhőbe migrálása. 

Klasszikus üzemeltetési feladatokat látunk el több nagyvállalatot támogatva. Az üzemeltetés körében elsősorban Microsoft infrastruktúrát támogatunk, a klasszikus Windows szerepkörökkel. Active Directory, DNS, DHCP, Print, SQL.

A System Center termékcsalád egy vállalati menedzsment szoftvereket tartalmazó csomag. Ezek közül leggyakrabban a Configuration Manager, Orchestrator, Operations Manager és a Virtual Machine Manager termékekkel dolgozunk.

Ezen szolgáltatások megtervezése, implementálása, infrastruktúra kiterjesztése, vagy üzemeltetése.

A napi üzemeltetési feladatok között gyakran kerülnek elő komplex folyamatokra vonatkozó automatizálási igények. Ezek a workflow-k lehetnek a ticketing rendszerhez köthető megoldások, vagy a monitoring eredményeket felhasználó munkamenet, vagy egy teljesen egyedi üzleti folyamat.

Ezekben az esetekben Azure Automation, Orchestrator segítségével hozzuk létre a kívánt folyamat automatizációt.

Vállalkozásunk kezdete óta foglalkozunk monitoringgal.

A System Center Operations Manager, röviden SCOM, egy Microsoft monitoring megoldás, amelybe számos beépített metrika található. Ezeken kívül pedig a partnereink egyedi igényeire szabott mérési megoldásokat fejlesztünk. Ezek úgynevezett egyedi monitorozó scriptek, amelyek kimenetét a SCOM feldolgozza, abból megállapítja a szolgáltatás állapotát, illetve az SLA-t.

Továbbá egyre kedveltebb partnereink körében az Azure Monitor.

BI fejlesztő kollégáink fantasztikus adatvizualizációkat készítenek a döntéshozók részére. A BI megoldásokat földi és felhő környezetben is szállítjuk, függően a megrendelő igényitől.

A feldogozott adatok köre lehet bármilyen üzleti adatforrás, ugyanakkor kiemeljük, hogy az általunk szállított SLA mérésekhez tartozó adatvizualizációs megoldásokat gyakran választják ügyfeleink.